La Chișinău zi de doliu, la Comrat, mare sărbătoare. A fost marcată eliberarea de sub ocupația fascistă

Embed:

La Chișinău zi de doliu, la Comrat, mare sărbătoare. În timp ce Guvernul comemorează victimele regimurilor totalitare, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, împreună cu președintele Igor Dodon, au marcat 75 de ani de la eliberarea orașului Comrat de sub ocupația fascistă. Cei doi au mers în marș acompaniați de fanfară și au ținut discursuri în fața oamenilor.

După ce demnitarii au ajuns în fața monumentului ostașului necunoscut, orchestra prezidențială a susținut un recital de muzică populară.

Conducerea Adunării Populare de la Comrat a criticat Guvernul pentru faptul că a declarat această zi una de doliu.

"Noi nu trebuie să schimbăm istoria, să inventăm zile comemorative noi care despart oamenii în tabere. Trebuie să ne întrebăm mai rar unii pe alții ce limbă de stat vorbim", a spus vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Alexandr Tarnavschii.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a ținut să-i mulțumească lui Igor Dodon pentru prezenţă.

"Este pentru prima dată când de ziua eliberării Comratului alături de noi este președintele țării. Asta ne spune că aceste probleme sunt în vizorul conducerii țării noastre și președintele urmărește atent cum se dezvoltă regiunea noastră", a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

La rândul său, șeful statului a declarat că în toată țara este sărbătoare.

"Pentru majoritatea cetățenilor, aceste evenimente sunt importante și toți marchează eliberarea Moldovei. Unii încearcă să interpreteze această dată. Pentru unii este zi de doliu", a spus președintele, Igor Dodon.

Solicitată să comenteze evenimentul de la Comrat, premierul Maia Sandu a spus laconic.

"Eu cred că noi trebuie să facem lucruri care unesc societatea, nu care dezbină societatea", a spus premierul, Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu