La Chişinău vor fi deschise mai multe puncte de testare a glicemiei în cadrul Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat

Doritorii să-si testeze glicemia o pot face marți, 14 noiembrie, cu începere de la ora 09:00, în holul Primăriei municipiului Chișinău, unde va fi organizat un punct de testare. Acțiunea vine în contextual marcării pe 14 noiembrie a Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, transmite IPN.

Pe parcursul zilei de marți, puncte de testare a glicemiei vor fi deschise și în holurile preturilor de sector, a Centrelor Consultative Diagnostice și a Centrelor Medicilor de Familie a Instituțiilor Medico-Sanitare Publice municipale, dar și în unele farmacii.

Potrivit șefei Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, Luminița Suveică, valorile normale ale glicemiei sunt între 3,3-5,5 mmol/l.

Pentru a menține nivelul zahărului în limitele recomandate oamenii trebuie să facă cât mai multă mișcare, să practice mersul pe jos și alte activități fizice.

Se cere un mod de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, fără fumat și fără excese în consumul de băuturi alcoolice.

Persoanele care nu au diabet trebuie să facă testul la glicemie cel puțin o dată pe an.

În Republica Moldova 84 de mii de persoane suferă de diabet zaharat. În municipiul Chișinău sunt înregistrate peste 23,4 mii de cazuri, inclusiv la copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu