La Chişinău urmează să apară scuarul Constantin Brâncuşi. Unde va fi instalat bustul maestrului

Embed:

În Chişinău urmează să apară scuarul Constantin Brâncuşi. Iniţiativa aparţine consilierului municipal Corneliu Pântea şi a fost anunţată chiar în ziua când se împlinesc 144 de ani de la naşterea marelui sculptor român. Proiectul mai prevede şi reabilitarea parcului de la intersecţia străzilor Sarmisegetuza şi Cuza Vodă, unde va fi instalat bustul maestrului. Locuitorii Capitalei salută această iniţiativă, chiar dacă nu prea știu cine a fost Constantin Brâncuşi. 

În prezent, parcul este într-o stare dezastruoasă. Însă, în acest an, autorităţile îşi propun să repare reţeaua de iluminat, aleele şi băncile. Asta ar costa în jur de două milioane de lei, bani prevăzuţi în bugetul preturii Botanica. Iniţiativa este văzută cu ochi buni de locuitorii Capitalei.

"Băncile au fost bune, dar le-au stricat şi parcul trebuie reabilitat, desigur".

"Aici, noi, când nici nu erau aceste clădiri şi eram mai tinerei, noi alergam prin acest parc, dar, acum, a rămas o bucată de parc şi e bine pentru copii, noi, bătrânii, ne mai plimbăm".

Locuitorii Capitalei mai spun că şi oamenii ar trebui să păstreze curăţenia, pentru ca lucrările să nu fie făcute în zadar.

"Aici este această instituţie de învăţământ şi iată, chiar cu vreo doi ani în urmă au făcut băncile foarte frumoase, le-au dat cu vopsea, dar, peste o săptămână, toate erau rupte, aruncate".

Consilierul Corneliu Pântea a mai propus ca, după, reabilitare, în parc să fie instalat şi bustul lui Constantin Brâncuşi.

"Pentru că strada Constantin Brâncuşi porneşte din acest parc şi simbolic ar fi ca bustului lui Constantin Brâncuşi să fie instalat în acest parc", a spus consilierul municipal, Corneliu Pântea. 

Totuşi, nimeni dintre trecători nu ne-a putut spune cine a fost Constantin Brâncuşi.

"Scriitor român".

"- Cine?
- Constantin Brâncuşi?
- Nu. Eu am învăţat la şcoală, dar, pe vremea mea, Brâncuşi nu era".

Constantin Brâncuşi este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. Printre lucrările sale se numără „Coloana Infinitului“, „Poarta sărutului“, „Masa tăcerii“ sau ""Cuminţenia Pământului".

loading...

Lasă un comentariu