La Chişinău a început turneul internaţional de polo pe apă pentru juniori

Embed:

Opt echipe de juniori au început lupta la cel mai important turneu internaţional de polo pe apă, care are loc la Chişinău. Moldova este reprezentată la competiţie de trei echipe care sunt considerate favorite de adversari, din cauza... bazinului!

Turneul este dedicat memoriei antrenorului Gheorghii Osipov. Deşi printre participanţi sunt reprezentanţi ai unor şcoli puternice din Ucraina şi Rusia, oaspeţii consideră favorite echipele din Moldova.

"Aici e acceptabil. Singurul dezavantaj este soarele. Este incomod să joci. Pentru prima dată vom juca într-un bazin la aer liber", a declarat Roman Orlov, jucător, Rusia.

"Apa la aer deschis este altfel. Nu suntem obişnuiţi cu aşa condiţii. Din această cauză, băieţii din Moldova sunt un pic avantajaţi", a explicat Pavel Trenciuc, antrenor, Ucraina.

"Le sugerez să vină la noi iarna, când afară temperatura este sub zero. Atunci vom vedea cine şi în ce condiţii se antrenează. Nouă la fel nu ne ajung bazine sub acoperiş. Şi noi mergem să jucăm la ei şi ne plângem", a spus Dumitru Osipov, antrenor, Moldova.

În total la acest turneu participă opt echipe. Cinci vin din Rusia şi Ucraina, iar trei din Moldova. Două dintre acestea reprezintă şcoala specializată de polo din Chişinău "Gheorghii Osipov". Finala turneului va avea loc pe 6 mai.

Pe aceeaşi temă