La Chişinău a fost lansată platforma "Design Cafe & Club", destinată designerilor de interior şi arhitecţilor

Embed:

Designerii de interior şi arhitecţii autohtoni vor colabora mai eficient şi vor face Moldova mai frumoasă de acum înainte. O platformă specială numită "Design Cafe & Club" a fost lansată aseară.

În cadrul acesteia, specialiştii vor face schimb de idei şi experienţă şi vor contribui, astfel la dezvoltarea culturii de design și arhitectură în ţara noastră. 

"Design Café&Club" este o platformă prin care arhitecții și designerii de interior din țară vor putea să comunice mai eficient. Mai mult, în cadrul acesteia va funcţiona o şcoală care va oferi cursuri pentru tinerii specialişti.

"Este o platformă care își propune ca scop dezvoltarea culturii, societății și a economiei Republicii Moldova prin intermediul creației, designului și arhitecturii", a declarat organizatorul Alexandrin Buraga. 

Platforma a fost lansată cu susținerea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova. "Design Café&Club" le va oferi tinerilor şansa să înveţe să-şi pună ideile în practică.

"Considerăm că este foarte important și util nu doar pentru cei care fac parte din domeniul arhitecturii, designului și construcției, dar și pentru întreaga societate. Este un exemplu bun pentru tinerii care vor să se perfectioneze, să crească și să-și dezvolte spiritul antreprenorial", a declarat directorul executiv AOAM, Olesea Munteanu. 

Invitatul special al evenimentului a fost renumitul arhitect român, Dorin Ștefan.

"Mi se pare foarte bună ideia de a aduce la un loc clientul cu producătorul și cu cel care ar vrea să intre în această
meserie și care n-a făcut o școală, dar poate să vină în această platformă și să primească informație expertizată", a menţionat arhitectul Dorin Ştefan. 

Arhitecții și designerii autohtoni speră că platforma îi va ajuta să se promoveze şi să se dezvolte.

"Este o platformă binevenită pe piața noastră. Eu cred că este ceea ce ne lipsește de fapt nouă designerilor", a spus designerul de interior, Adelina Iucal. 

"Este o platformă reușită, la momentul potrivit pentru anturajul nostru. Chiar era nevoie de ceva de acest gen, un loc unde să socializăm, să spunem părerile. Pe alocuri să auzim și o critică", a spus arhitectul Alexandru Zingaliuc. 

Creatorii Design Cafe & Club îşi propun să dezvolte şi să promoveze educația de design și arhitectură pentru publicul larg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu