La Chișinău a fost inaugurat Festivalul de Film și Cultură Europeană 2018

Embed:

Festivalul de Film și Cultură Europeană 2018 şi-a dat astăzi startul la Chişinău. Evenimentul a fost deschis de delegaţia Uniunii Europene în Moldova.

Oamenii au avut ocazia să urmărească un spectacol de muzică clasică oferit de artiştii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dar şi pelicula "Octav" care a reprezentat România la mai multe festivaluri de film din Europa.

Ambasadorul UE în Moldova, Peter Michalko a spus că acest gen de evenimente sunt foarte importante pentru a stabili legături cât mai strânse cu Uniunea Europeană.

"Aproape de Europa aduc toatea eforturile care înseamnă adurerea realităţii europene, standardelor europene în realitatea zilnică a Republicii Moldova", a spus Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova.

Secretarul de Stat al ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, a precizat că anume cultura ne va ţine mereu uniţi.

"Din punct de vedere cultural deja suntem parte a Uniunii Europene şi anume cultura prin diferitele evenimente. Uneşte ceea ce în aparenţă pare dezbinat", a spus Eelena Babelei, Secretar de Stat a Ministerului Culturii.

Dacă cei mari s-au arătat interesaţi de perspectivele deschise de asemenea evenimente, cei mici s-au bucurat de spectacol.

"Festivalul de Film şi Cultură este un mod de a arăta întregii lumi cultura altor popoare şi de a împărţi valorile Uniunii Europene. "

"Înseamnă că ne dau şi nouă puţină educaţie, ca noi să mergem pe urmele lor. "

"O deschidere, încă o deschidere spre lumea mare pentru Republica Moldova. "

"- Vă place muzica clasică? - Desigur. - Da, e foarte frumoasă. - Nu prea. - Noi învăţăm la educaţia muzicală."

Seara va continua cu un recital de jazz al formației "FunCOOLio" din Lituania și "Trigon" de la noi. Până în data de 3 iunie, Festivalul de Film și Cultură Europeană va ajunge în mai multe oraşe din țară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu