La Chişinău a avut loc marşul LGBT. Participanţii, flancaţi de zeci de poliţişti pentru a preveni violenţele (VIDEO/FOTO)

Embed:

Reprezentanţii minorităţilor sexuale şi susţinătorii lor au participat la un marş în centrul Capitalei.

Potrivit poliţiei, acţiunea a adunat aproximativ 100 de participanţi pe când numărul poliţiştilor mobilizaţii să asigure securitatea lor a fost de câteva ori mai mare. Printre manifestanţi s-a numărat şi deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Marşul LGBT care a avut sloganul "Sunt ok cu mine, nu sunt ok cu ura" a pornit de lângă fostul stadion republican şi s-a încheiat la Palatul Republicii.

Participanţii au fost flancaţi de zeci de poliţişti, pentru a preveni violenţele. 

"Sunt din Kiev. Noi susţinem toţi părinţii din Europa care au asemenea copii", a spus un participant la marş.

Trecătorii s-au arătat revoltaţi de acest marş, dar şi de faptul că a fost blocat traficul rutier: 

"Cred că acesta nu este un exemplu bun pentru tineret şi copiii noştri".

"Îşi bat joc de oameni, nici să cumperi ceva de la magazin nu poţi. Credeţi că este normal toată poliţia Moldovei să apere pe nu ştiu cine?"

Marşul de susţinere a comunităţii LGBT a fost autorizat de Primăria municipiului Chişinău şi securizat de poliţia municipală.

Ştirea iniţială.

(UPDATE 13:00) Marşul LGBT s-a încheiat.

(UPDATE 12:30) Reprezentanţii şi susţinătorii comunităţii LGBT au pregătit pancarte cu mesaje precum "sunt ok cu mine, nu sunt ok cu ura".

(UPDATE 12:27) Participanţii au pornit în marş de la intersecția străzilor București şi Ismail si vor merge până la Palatul Republicii.

(12:11) Minoritățile sexuale din Moldova organizează astăzi un marș cu genericul "Sunt Ok". În acest fel, reprezentanţii comunităţii LGBT îndeamnă societatea să nu-i discrimineze. 

Polițiștii şi carabinierii asigură ordinea publică şi redirecţionează circulația rutieră în timpul evenimentului.

La manifestaţie participă zeci de oameni. 

În anii precedenți, în timpul evenimentelor organizate de minorităţile sexuale se desfăşurau şi contramanifestații cu participarea mai multor preoți care promovau familia tradiționala, pornind de la convingerea că familia trebuie să fie întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu