La centrul sportiv de pregătire a loturilor naționale au fost renovate sălile de judo și cea de lupte greco-romane

Embed:

Condiții mai bune pentru sportivii moldoveni. La centrul sportiv de pregătire a loturilor naționale s-a desfășurat inaugurarea sălilor renovate de judo și cea de lupte greco-romane.

Sportivii experimentaţi, dar şi cei începători vor beneficia de inventar modern şi de condiţii mai bune de antrenament. De asemenea au fost renovate şi vestiarele.

"Într-adevăr sunt niște condiții foarte bune. Este o sală foarte spațioasă și luminoasă. Ne pare bine că ne-am mutat la casa noastră, unde mereu venim cu plăcere la antrenament", a spus judocanul Dorin Coțonoagă.

În aceste săli se vor putea antrena și un număr mare de copii.

"E o plăcere să te antrenezi aici, vii cu o altă dispoziție la antrenamente. Am avut emoții chiar. Toți erau șocați, suntem fericiți", a spus judocanul Andrei Tudorica.

Sportivii vor avea parte şi de un cabinet medical, dotat cu utilaje performante în valoare de aproximativ 238.000 de lei.

"Mergem spre bine. Tavanul era tot negru. Acum au schimbat iluminarea. Clar că e mai bine. Acum au fost înainte de asta la noi Germania. Este plăcut să ne primim oaspeții în condiții mai bune", a spus antrenorul Mihai Cucu. 

Pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat 4 milioane şi 500 de mii de lei. În anul 2019 din bugetul de stat vor mai fi investiţi 4 milioane de lei pentru reconstrucția căminului unde sunt cazați membrii loturilor naționale.

"Noi nu ne vom opri aici. Pentru anul viitor sunt programate 7 milioane de lei care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii sportive al acestui centru. Vedeți câtă bucurie în ochiul celor care se ocupă cu judo. Același lucru îl observăm și în sala de lupte", a spus secretarul general de stat, Igor Șarov.

În cadrul Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale activează 32 de antrenori, 11 instructori metodiști și 9 lucrători medicali. În total, sunt pregătiți 114 sportivi, membri ai loturilor naționale la 14 probe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu