La ce se uită angajatorii când îţi citesc CV-ul?

Deşi s-ar putea să nu aflăm niciodată de ce nu suntem selectaţi pentru a da un interviu, un studiu recent ar putea să ne arate ce stă la baza deciziei angajatorului de a te chema sau nu la un inteviu pentru job-ul dorit.

Potrivit studiului făcut de  The Ladders, recrutorii îşi petrec aproximativ 6 secunde uitându-se la CV-ul tău, înainte de a lua decizia "se potriveşte sau nu", scrie money.ro.

Studiul a utilizat o tehnică specială, care este numită "urmărirea ochiului" şi a folosit-o pe 30 de recrutori, cărora le-a examinat mişcarea ochilor pe parcursul a 10 săptămâni. Scopul testului a fost de a analiza perioada de timp care îi trebuie angajatorului pentru a digera informaţiile din CV.

În timpul scurt, de aproximativ 6 secunde, pe care angajatorul îl petrecepe uitându-se la CV-ul tău, el se uită la următoarele date: Nume, compania pentru care ai lucrat sau lucrezi, funcţia ocupată, data la care ai început şi data la care ai plecat, companiile la care ai mai lucrat, funcţiile şi educaţia.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu