La ce boli poate duce obsesia pentru o masă musculară sporită

Bărbaţii îşi doresc tot mai mult să-și îmbunătățească aspectul. Unii medici sunt de părere că acest lucru este destul de periculos pentru sănătatea lor.

Tot mai multi bărbaţi trec pragul sălilor de fitness, transformând dorința de a arăta bine într-o adevărată obsesie, scrie realitatea.net, citând farmaciata.ro.

Steroizii sau hormonii anabolizanţi pe care îi iau şi care îi ajută la creșterea masei musculare atacă de obicei organele interne, sistemul circulator, mucoasele, vederea, pielea și glandele endocrine.

De obicei, persoanele bigorexice poartă haine largi, pentru a ascunde ceea ce cred ele ca au – un fizic neplăcut. Pentru a avea o masă musculară din ce ăn ce mai crescută, bărbații consumă nu numai steroizi, ci şi alte substanţe care pot dăuna.

Depresia poate fi un factor ce îi poate determina pe bărbați să se apuce de bodybuilding. Bigorexia poate aduce cu sine probleme obsesiv-compulsive sau anxietate, însă poate fi tratată cu ajutorul terapiei, al medicamentelor, precum şi cu ajutorul persoanelor din jur.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu