La capătul puterilor. Unii fermieri cer STARE DE URGENŢĂ în agricultură

Autoritățile trebuie să instituie stare de urgență în agricultură. De această părere este preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, Alexandru Slusari.

Din cauza secetei, culturile agricole din grupa a doua cum sunt porumbul, sfecla de zahar, soia și floarea soarelui au fost compromise în proporţie de 50 la sută, comparativ cu anul trecut.

"Situația este alarmantă. Ar fi cazul ca autoritățile statale să intervină să examineze posibilitatea introducerii situației excepționale pentru mai multe regiuni, în domeniul agricol", a opinat Slusari. 

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au declarat pentru Publika TV că, în scurt timp, va fi creată o comisie care va examina situaţia.

De asemenea, autorităţile au expediat Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite o solicitare pentru a delega un expert în acest sens.

Prin urmare, orice decizie va fi luată numai după prezentarea concluziilor comisiei. Astăzi a intrat în vigoare avertizarea Cod Portocaliu de caniculă, valabilă până în 12 august pe întreg teritoriul ţării.

De asemenea, meteorologii au extins Codul Galben de secetă hidrologică până în data de 17 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu