La Bălţi a fost organizat Festivalul persoanelor în etate. La eveniment a participat şi ministrul Muncii

Embed:

Zeci de pensionari din nordul ţării au îmbrăcat straie de sărbătoare, au cântat şi au dansat la un Festival al persoanelor în etate organizat la Bălţi. Cei prezenţi la eveniment s-au arătat mulţumiţi de faptul că au avut ocazia să promoveze cântecele şi tradiţiile populare. Cu toate acestea ei nu au ezitat să vorbească şi despre probleme.

Colective astistice din 14 raioane din nordul ţării au urcat pe scena Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Bălţi.

"Cântăm, dansăm, ne veselim şi ce putem aceia facem la vârsta noastră. Avem posibilitatea de a ne arata suflutul, talentul, dorinţa şi credinţa nostră", a spus o bătrânică.

"Ar fi de dorit ca mai des să se organizeze câte ceva, pentru că întâlnindu-ne uităm de nevoile pe care le avem, ne imprietenim cu alţii de pe meleagul nostru. Acest festival e binevenit în acest sens şi desigur dorim ca el să fie organizat în continuare", a menţionat un participant participantă la eveniment.

Nici în această zi oamenii nu au evitat să vorbească despre probleme:

"Vrem pensii mai mari, o stabilitate, linişte sufletească. Înainte oamenii erau mai prietenoşi. Acum toţi suntem mai zbuciumaţi".

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga a menţionat în cadrul evenimentului că în ultimii ani statul acordă o atenţie sporită vârstnicilor.

"Pe parcursul ultimilor ani în sate au fost deschise mai multe platforme de comunicare, cum ar fi centrele de plasament, cluburi de interese, cluburi de discuţii şi servicii destinate persoaneleor în etate", a precizat Buliga.

Evenimentul a fost organizat de către membrii Organizației persoanelor în etate a Partidului Democrat din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu