La Atena, forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene

Embed:

Forţele de ordine din Atena au întervenit din nou cu gaze lacrimogene, joi, pentru a linişti un grup de tineri protestatari. Aceştia, după ce au manifestat paşnic în faţa clădirii parlamentului, au început să incendieze coşurile de gunoi şi standurile de ziare şi să arunce cu pietre în poliţişti. Confruntările dintre oamenii legii şi manifestanţi au durat în jur de o oră. Peste 50 de persoane au fost rănite, dintre care 40 sunt poliţişti.

Incidentele au urmat după ce peste 10 mii de oameni au ieşit joi, să protesteze împotriva votării de către parlament a legii cu privire la măsurile de austeritate cerute de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Legea a fost aprobată de parlamentul elen, în ciuda faptului că membrii partidului de opoziţie au votat împotriva ei.

Miercuri trei oameni au murit în capitala Greciei, după ce o bancă a fost incendiată. Greva generală şi protestele din Grecia sunt organizate de uniunile sindicale ale funcţionarilor publici. Acestora li s-au alăturat şi angajaţii din sectorul privat.

Preşedintele grec a lansat un apel la încetarea manifestaţiilor şi a avertizat că ţara se află "pe marginea prăpastiei". Funcţionarii publici, profesorii, studenţii, dar şi pensionarii sunt nemulţumiţi că angajaţii din sectorul public nu vor mai beneficia de prime salariale, iar sallariile vor îngheţa pentru o perioadă de trei ani.

loading...

Lasă un comentariu