La ASEM se desfăşoară Concursul de Business Planuri 2014. Studenţii au şansă să primească granturi pentru a-şi iniţia afacerea

Embed:

Studenţii de la Academia de Studii Economice pot acum să-şi dezvolte propria afacere încă în anii de studii. Ei se pot înscrie la Concursul Naţional de Business Planuri unde au şansa să-şi dezvolte abilităţile de antreprenor şi să beneficieze de granturi în sumă de 150 000 de lei pentru iniţierea afacerii. 

Andrei este student la Facultatea de Business şi Administrare. La doar 20 de ani, el a reuşit să-şi deschidă propria întreprindere de confecţionare a fotoliilor-saci. 

"Am ieşi la profit chiar în primele luni, fiindcă am făcut aşa un model de business în care investiţiile erau minime, iar rentabilitatea mare. La început mi-am pus nişte cifre orientative. Revizînd la sfîrşitul anului planificările, am constat că am întrecut indicatoarele", a spus Andrei.

Exemplul lui Andrei este urmat şi de alţi tineri:

"Am aplicat pentru că este un proiect avantajos pentru un student care iniţiază o afacere, din punct de vedere financiar. Poţi să înveţi multe lucruri, şi să culegi idei. Să găseşti parteneri şi potenţiali investitori", a spus un tânăr.

Organizatorii concursului spun că şi-au propus să-i încurajeze pe tinerii cu idei inovatoare:

"Chiar dacă ei au o idee dar nu ştiu cum să elaboreze un business plan, având un mentor, o persoană practică, o persoană din afaceri care îi ghidează şi îi ajută, le dă sfaturi le dă chiar şi nişte contacte şi relaţii", a declarat organizatorul Concursul de Business Planuri 2014, Aurelia Brăguţă.

Studenţii de la ASEM salută iniţiativa:

"Oferă oportunitatea de a dezvolta ideea de business, o idee de viitor, o dorinţă".

"E bine pentru că mai târziu va fi mai uşor, nu ar trebui să înceapă din nou de la zero, acum ei au un ajutor oarecare".

"Te duci primeşti capacităţi, te gândeşti, faci, apoi realizezi".

Concursul Naţional de Business Planuri este organizat al zecelea an consecutiv. Termenul limită de înregistrare este 20 martie. Până acum, s-au înscris peste 400 de tineri. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu