La aproape o săptămână de la tragedia din Otaci, premierul Maia Sandu a mers în teritoriu

Embed:
La aproape o săptămână de la tragedia din Otaci, premierul Maia Sandu a mers în teritoriu pentru a discuta cu sinistrații. Totuşi, ea nu le-a propus oamenilor nicio soluție concretă, ba din contra i-a rugat să mai aștepte trei zile, până când experții vor face toate evaluările și vor veni cu precizări legate de clădirea avariată, spun locatarii. Sinistrații au avut o mulțime de întrebări către premier.

Oamenii spun că au obosit să doarmă pe drumuri și că își doresc o claritate în situația creată. Mai mult, aceștia au zis că dacă nu li se va acorda ajutorul promis, vor protesta.

”Tragem nădejde. Avem răbdare încă 15 zile, după 15 zile, dacă nu se rezolvă nimic, vom fi nevoiți să mergem mai departe. Vom bloca vama, calea ferată, tot...”

”Trebuia să vină în prima zi și să împărtășească durerea cu oamenii de aici.”

”Nimic concret n-am auzit de la ea. Ceva a propus și la asta s-a oprit."

”Noi n-am văzut nimic concret. Ei așteaptă ca această casă singură să se prăbușească. Sperăm că ea va soluționa probleme noastre în 3 zile sau 10 zile, dar mai mult noi nu vom aștepta.”

Maia Sandu a spus că mai e nevoie de timp pentru a face nişte calcule și abia după asta reprezentanții Guvernului se vor aduna pentru a găsi soluții concrete pentru sinistrați. Până atunci, premierul le-a dat asigurări că le vor fi acoperite pagubele.

”E necesar ca comisia de experți să evalueze, să ne ofere toată informația, toate costurile. Comisia să înțeleg că lucrează și are nevoie de 3-4 zile ca să finalizeze estimările, după care noi o să analizăm la Guvern”, a spus prim-ministrul, Maia Sandu.

Ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că a găsit un agent economic, care se va ocupa de demolarea blocului avariat. Antreprenorul spune că lucrările ar putea dura o lună.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu