La aproape o lună de la prăbuşirea blocului de la Otaci, Guvernul nu are o soluţie. MAIA SANDU: Oamenii vor avea casă, când o să-şi cumpere

Embed:

Guvernul deocamdată nu a decis câţi bani va aloca pentru locuinţele sinistraţilor de la Otaci. Premierul Maia Sandu a declarat astăzi, după şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, că se mai fac evaluări privind costul apartamentelor. 

"La Otaci s-a lucrat pentru evaluarea costului locuinţelor. Acum se discută cu locatarii. Au crescut preţurile pe piaţă. Cineva încearcă să profite.", a declarat Maia Sandu. 

Totuşi, jurnaliştii au încercat să afle când oamenii, care au rămas în stradă, vor primi o locuinţă.

"Atunci când îşi vor cumpăra. Cât statul poate să asigure, se va decide în câteva zile", a răspuns Maia Sandu. 

Premierul a precizat că în prezent, un apartament cu două camere, în Otaci, costă aproximativ 212 de mii de lei, iar cu trei camere - 277 de mii de lei. Totuşi, Guvernul va aloca 99 de mii de lei pentru produse alimentare, procurate sinistraţilor de la Otaci. 

CITEŞTE ŞI: SITUAŢIE DRAMATICĂ la Otaci. Sinistrații sunt disperați, iar autoritățile încă tac (FOTOREPORT)

Publika.md aminteşte că în data de 19 iunie, un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit, iar 36 de familii au rămas în stradă. Autorităţile locale, neputincioase, s-au adresat la oameni cu suflet mare să doneze bani, pentru a ajuta sinistraţii. Asta după ce Guvernul a tergiversat de mai multe ori luarea unei decizii privind alocarea ajutorului pentru persoanele pătimite. 

CITEŞTE ŞI: Noapte de coşmar la Otaci. Un bloc de locuit de nouă etaje s-a prăbușit. FILMUL EVENIMENTELOR

În cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale s-a mai decis alocarea a 389 817 lei pentru lichidarea consecinţelor intemperiilor din Crocmaz, Stefan Vodă, dar şi peste cinci milioane de lei pentru raionul Basarabeasca. 

 

Publika.md aminteşte că 

Lasă un comentariu