La Ambasada SUA din Chişinău a fost dezvelită o placă comemorativă în cinstea Poloniei

Embed:

Diplomaţii polonezi au instalat o placă comemorativă la sediul Ambasadei SUA la Chişinău. În acest mod, ei au vrut să salveze o pagină din istoria acestei clădiri. Acum 77 de ani, aici a fost reşedinţa Ambasadei Poloniei. 

"Doresc să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la faptul ca ceremonia de astăzi să fie posibilă.", a comunicat ambasadorul Poloniei în Moldova, Artur Michalski.

Între anii 1932-1940, în actuala clădire a consulatului american se afla Ambasada Poloniei. James Pettit a declarat că este bucuros de acest fapt, în contextul în care polonezii au avut un rol important în istoria ţării sale.

"De la Războiul Civil, când Tadeusz Kościuszko a luptat alături de noi, până la soldaţii polonezi, care au luptat umăr la umăr cu noi în Irak, Afganistan.", a declarat ambasadorul Americii în Moldova, James Pettit.

Iar ministrul Culturii, Monica Babuc, a menţionat că polonezii au lăsat o amprentă importantă în istoria poporului nostru.

"Minoritatea poloneză a jucat un rol important în istoria Basarabiei, în general. Reprezentantul acesteia a fost cel care a susţinut actul unirii în 1918 şi acest lucru îl ţinem minte.", a a firmat ministrul Culturii Monica Babuc.

Relaţiile diplomatice dintre moldoveni şi polonezi datează din cele mai vechi timpuri, iar primul acord oficial între Moldova medievală şi Regatul Poloniei a fost semnat în îndepărtatul an 1387.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu