La 1 iulie 2016 intră în vigoare Acordul de Asociere al UE cu Republica Moldova

Embed:

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Federica Mogherini a anunțat că în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliul Afacerilor Externe al UE va fi aprobată decizia privind intrarea în vigoare a Acordurilor de Asociere ale UE cu Republica Moldova și cu Georgia, începând cu 1 iulie curent.

În cadrul vizitei la Bruxelles a avut loc şi o sedinţă de lucru în format restrâns ai miniştrilor PaE împreună cu Înaltul Reprezentant şi Comisarul pentru Extindere, unde a fost discutată în mod special problematica de securitate regională, la care a participat şi viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur.

Totodată, reuniunea a reprezentat o bună oportunitate de a efectua un schimb de opinii între statele membre UE şi cei şase parteneri estici cu scopul de a identifica mai multe posibilităţi de implicare a statelor membre în iniţiativele şi proiectele.

Andrei Galbur şi-a exprimat speranța că viitoarea Strategie Globală a UE în sfera securității și politicii externe va acorda o atenţie mai mare stabilităţii în vecinătatea estică. 

Referindu-se la propunerile Republicii Moldova în sfera cooperării sectoriale prezentate anterior în cadrul PaE, ministrul Galbur a încurajat promovarea interconexiunilor cu UE în sfera transportului, energiei, precum și inițiativelor ce vor genera creștere economică prin atragerea investițiilor și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Şeful diplomației moldovenești a făcut apel la o comunicare strategică mai activă în vederea informării eficiente a societăților privind beneficiile Parteneriatului Estic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu