"L-au aruncat pe Kuzmin la gunoi" VIDEO

Embed:

Toate etniile din Republica Moldova trăiesc în prietenie iar ţara noastră nu are nevoie de forţe de securitate străine. Acesta a fost mesajul mai multor tineri, care au organizat un nou protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Aceştia şi-au manifestat nemulţumirea faţă de acţiunile şi comportamentul Ambasadorului Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, scrie moldova.org.

Potrivit sursei, participanţii au adus cu ei mai multe fotografii ale ambasadorului Kuzmin, pe care le-au aruncat simbolic într-o pungă de gunoi. "Prin acest gest am încercat să protestăm împotriva comportamentului neprotocolar şi declaraţiile sarcastice ale ambasadorului Kuzmin", a declarat Nicolae Bairactari, preşedintele Asociaţiei pentru Cultură Civică şi Conciliere Socială.

Mai mult, participanţii la protest au semnat o petiţie prin care cer modificarea formatului de pacificare în Zona de Securitate a regiunii transnistrene. Concomitent, tinerii au lansat şi un apel către reprezentanţii societăţii civile, cu rugămintea de a lua atitudine faţă de activitatea forţelor de pacificare din regiunea transnistreană.

Solicitat de Publika TV, serviciul de presă al Ambasadei Ruse a refuzat să comenteze acţiunile tinerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu