Kuzmin: Sper să fiu curând înlocuit, deşi o parte din inima mea va rămâne aici, în Moldova

Ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Valeri Kuzmin, este gata să predea ştafeta unui alt diplomat şi să se întoarcă la Moscova. Oficialul spune că de un an de zile aşteaptă să fie înlocuit la Ambasada din Chişinău, dar nu ştie când se va întâmpla acest lucru. Declaraţiile au fost făcute de Kuzmin într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, 10 februarie, cu ocazia Zilei Lucrătorului Diplomatic al Rusiei.

"Am solicitat cu un an în urmă să mi se caute un succesor, pentru că eu sunt deja al cincilea an aici şi mandatul s-a încheiat. Sper că acest lucru se va întâmpla cât mai curând, dar când anume va semna Dmitri Medvedev ordinul nu ştiu", a menţionat Valeri Kuzmin.

Diplomatul nu a vrut să spună care sunt candidaturile pentru acest post, discutate la Kremlin, precizând că noul ambasador va fi prezentat după semnarea decretului prezidenţial.

Cu toate acestea, Kuzmin spune că îi va fi dor de Moldova. "O parte din inima mea va rămâne aici, în Moldova. Mi-am făcut prieteni aici şi am cunoscut oameni minunaţi", explică diplomatul.

Valeri Kuzmin a fost numit ambasador al Rusiei la Chişinău în 2007, iar mandatul său a expirat în 2011. Prezenţa sa în Moldova a stârnit în repetate rânduri discuţii şi critici, atât din partea societăţii civile, cât şi în rândul unor politicieni.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu