Kuzmin: Eduard Baghirov trebuie să fie eliberat din arest cât mai curând. Va fi mai bine pentru relaţiile moldo-ruse

Embed:

Rusia crede că Eduard Baghirov trebuie să fie eliberat cât mai curând din arest. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin.

În opinia diplomatului, prelungirea perioadei de arest a lui Baghirov ridică multe semne de de întrebare. Mai mult, ambasadorul a acuzat Procuratura Generală a Republicii Moldova că nu permite angajaţilor ambasadei să aibă întrevederi cu cetăţeanul rus.

"Noi de o bună perioadă de timp, nu putem avea acces la inculpat, invocându-se diferite motive şi pretexte. Partea moldovenească îngrădeşte dreptul nostru de a ne întâlni cu Eduard Baghirov. Consider că se invocă diferite motive, inutile. Cu cât mai repede va fi rezolvat acest caz, prin eliberarea cetăţeanului Federaţiei Ruse şi sperăm că acest lucru va fi cât mai curând, cu atât va fi mai bine pentru relaţiile moldo-ruse", a menţionat Velerii Kuzmin.

Tot astăzi, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a declarat că Eduard Baghirov trebuie să fie eliberat, pentru că "o asemenea atitudine faţă de un cetăţean al Federaţiei Ruse tensionează relaţiile moldo-ruse şi nu ar fi corect ca un scriitor rus să devină țap ispășitor pentru ceea ce s-a întâmplat în 2009”.

Publicistul rus Eduard Baghirov a anunţat, pe blogul său, că intră de astăzi în greva foamei. Jurnalistul a fost reţinut pe 16 iunie, fiind suspectat de organizarea violenţelor din 7 aprilie 2009. Baghirov a declarat că asupra lui se fac presiuni, pentru a-l calomnia pe deputatul PCRM Mark Tkaciuk, iar arestul său a fost dictat de preşedintelui interimar, Marian Lupu.

Preşedintele interimar nu a comentat deocamdată declaraţiile lui Baghirov. Anterior, Mark Tkaciuk a afirmat că Baghirov este forţat să depună mărturii false împotriva sa.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu