Kuweitianul Al-Sabah şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ACNO. Care este motivul

Kuweitianul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, care acum o săptămână a renunţat la funcţiile sale din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic pentru a-şi rezolva problemele cu justiţia, a anunţat luni că se retrage şi din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale (ACNO), cu doar două zile înainte de alegerile unde trebuia să fie reales, scrie agerpres.ro.

Într-o scrisoare către Comisia de Etică a CIO, Al-Sabah a informat că renunţă din proprie iniţiativă şi temporar la responsabilităţile de la ACNO, care pe 28 şi 29 noiembrie urma să-l realeagă pe kuweitian ca preşedinte în calitate de candidat unic. La CIO, Al-Sabah deţinea preşedinţia Solidarităţii Olimpice, organism care ajută financiar comitetele olimpice naţionale pentru participarea la Jocurile Olimpice.

Şeicul arab este acuzat de procurorii elveţieni că alături de alţi patru complici au elaborat înregistrări video trucate pentru a prejudicia membri ai guvernului din Kuweit, cu care are un conflict deschis. Al-Sabah este membru CIO din 1992 şi prezidează şi asociaţia olimpică din Asia.

Comisia de Etică a CIO investighează acest caz, dar în general se pronunţă doar dacă membrii CIO primesc o condamnare definitivă în instanţe. În 2017, Al-Sabah a demisionat din FIFA, pentru relaţia sa indirectă cu Richard Lai, preşedinte al federaţiei din Guam, care a fost suspendat pentru corupţie

Una dintre soluţii pentru rezolvarea situaţiei de la ACNO este amânarea alegerilor pentru a permite înscrierea altor candidaţi.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu