Kurzii au sărbătorit Anul Nou Persan! În Akra, oamenii au aprins torțe și au urcat în munte

Embed:
Zeci de mii de kurzi s-au adunat aseară în regiunea Akra din nordul Irakului pentru a sărbători Nowruzul, sau Anul Nou Persan. Ei au aprins torțe și au urcat în vârful unui munte din localitate, unde au fost amplasate mai multe drapele kurde. Ulterior, oamenii au sărbătorit în jurul rugurilor până târziu în noapte.

Chiar și în zi de sărbătoare, kurzii nu pot uita chinurile prin care trec conaționalii lor aflaţi în zone măcinate de război.

”Avem celebrări foarte frumoase ale Nowruzului în acest an. Atmosfera este plăcută, dar singura noastră grijă este acum soarta oamenilor din regiunea ocupată Afrin.”

”Am vrut să sărbătoresc Nowruzul aici, să cânt și să dansez, dar din păcate suntem cu inima tristă, știind că zone mari ale Kurdistanului, precum Kirkuk sau Afrin, sunt în continuare ocupate.”

Potrivit organizatorilor, festivalul din Akra a adunat peste 30 de mii de vizitatori. Anul Nou Persan este sărbătorit odată cu echinocțiul de primăvară. Tradiția de 3000 de ani își are originile în zoroastrism, cea mai veche religie a omenirii. Evenimentul este marcat de peste trei sute de milioane de oameni din mai multe țări.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu