Kremlinul continuă hărţuirea liderului PDM. În ziua promulgării legii antipropagandei ruse, o instanță de la Moscova a păstrat în vigoare mandatul de arestare pe numele lui Plahotniuc

Embed:

Kremlinul insistă pe hărţuirea liderului PDM, Vlad Plahotniuc. În ziua în care a fost promulgată legea anti-propagandă rusă, o judecătorie de la Moscova a păstrat în vigoare mandatul de arestare pe numele politicianului din Republica Moldova.

Măsura preventivă ar fi fost dictată pentru ură rasială, politică, ideologică şi etnică. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat că aceste informaţii nu au apărut întâmplător şi le califică drept un şantaj politic.

"Este un act de șantaj îndreptat împotriva liderului Partidului Democrat din Moldova. A fost adoptată astăzi când la Chișinău a fost promulgată legea  anti propagandă. Este destul de clar, evidentă legătura dintre aceste acțiuni, încercarea de hărțuire politică. Încă mai evident este faptul că este un an electoral și probabil că vor mai avea lor și alte acțiuni îndreptate împotriva partidului de la guvernare și liderului respectiv", a spus purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari. 

Recent, Secretariatul General al Interpol de la Lyon a comunicat refuzul de a-l da în căutare internațională pe președintele Partidului Democrat din Moldova, la solicitarea Rusiei.

Instituţia a calificat această cerere drept una motivată politic.

Totodată, le-a cerut tuturor statelor membre să nu dea curs solicitărilor venite din partea Kremlinului în privința lui Vlad Plahotniuc, din motiv că instituţia nu poate interveni în disputele de natură politică.

Presa a scris că ancheta a fost deschisă după ce fugarul penal, Renato Usatîi a depus o plângere la o judecătorie din Moscova în care a indicat că Plahotniuc ar fi dorit să-l lichideze.

Minciuna a ieșit repede la iveală, după ce presupusul ucigaş a negat informaţiile, precizând că în acea perioadă se afla în izolator, fiind reţinut pentru jaf armat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu