Krasnoselski îl pune la punct pe Dodon privind livrarea gazelor naturale în Moldova

Liderul separatist al regiunii transnistriene, Vadim Krasnoselski, declară că nu Igor Dodon este cel care poate remedia problema ce ține de livrarea gazelor naturale în Republica Moldova, aşa cum preşedintele ţării încearcă să îi convingă pe cetăţeni. 

"Nu putem influența tranzitul gazelor rusești - nici eu, nici președintele Dodon, care vorbește permanent despre acest lucru. Aceasta este competenţa preşedintelui de la Kremlin, Vladimir Putin şi cel al Ucrainei, Vladimir Zelensky. Trebuie să luăm în consideraţie totul, inclusiv să fim pregătiţi şi pentru scenarii negative", a spus Vadim Krasnoselski într-o conferinţă de presă.

PUBLIKA.MD aminteşte că, anterior, şeful statului a menţionat că, după toate probabilitățile, conducta de gaze Iași-Ungheni-Chișinău va livra gaz abia în anul 2021. Totodată, Igor Dodon a mai apreciat că România nu dispune de gaz pentru alimentarea ţării noastre.

Contractul Republicii Moldova cu Gazprom expiră la sfârșitul acestui an, iar președintele s-a angajat din nou să încerce să obțină de la Gazprom o reducere la tariful pe care-l achită Republica Moldova. Igor Dodon a mai spus că problema gazului rusesc constă în tranzitul prin Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu