Kozlovska, citată la PCCOCS. Președinta Fundaţiei Open Dialog va fi audiată pe 27 decembrie

Embed:

Președintele fundaţiei Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a fost citată la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Aceasta urmează să fie audiată într-un dosar penal cu mai multe capete de acuzare, printre care spălare de bani, spionaj și finanţarea ilegală a partidelor politice.

Şeful adjunct al PCCOCS Vitalie Busuioc a precizat pentru postul nostru de televiziune că Ludmila Kozlowska este chemată la audieri pentru data de 27 decembrie, la ora 14:00, în calitate de suspect.

De cealaltă parte, într-o postare pe Facebook, preşedintele Open Diaolog a declarat că este în căutarea unui avocat pentru a clarifica situaţia, fără să precizeze dacă va da curs citaţiei procurorilor de la Chişinău.

Oamenii legii au deschis un dosar pentru spălare de bani, spionaj şi finanţare ilegală a partidelor, în urma raportului elaborat de o comisie specială a Parlamentului.

În document se constată că fundaţia condusă de Kozlowska este finanţată inclusiv de serviciile secrete ruseşti.

În Moldova, aceasta a avut ingerinţe în politica internă prin condamnatul Veaceslav Platon, care este supranumit şi raiderul numărul 1 din CSI.

Comisia parlamentară a stabilit că printre cei care au beneficiat de finanţări din partea Open Dialog sunt politicienii Andrei Năstase şi Maia Sandu, care anterior au recunoscut că au avut deplasări în străinătate plătite de fundaţie.

Majoritatea informaţiilor incluse în raportul comisiei au fost confirmate şi de fostul șef adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din cadrul CNA Mihail Gofman, într-un interviu pentru portalul de investigații zeppelin.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu