KOZLOVSKA, ANCHETATĂ DE SBU. Preşedinta organizaţiei Open Dialog e suspectată de trădare în Ucraina

Embed:

Serviciul de informaţii ucrainean, SBU, a declanşat o investigaţie în cazul Ludmila Kozlovska, preşedinta organizaţiei Open Dialog.

Activista ucraineană, care are interdicţie de intrare în spaţiul UE din cauza suspiciunilor de colaborare cu serviciile secrete din Rusia, e suspectată de trădare. 

Investigatorii încearcă să stabilească dacă activista a complotat în scopul ameninţării integrităţii teritoriale a Ucrainei. Potrivit presei poloneze, Ludmila Kozlovska susţine că probele anchetatorilor ucraineni se bazează pe o serie de interceptări telefonice şi pe verificarea tranzacţiilor bancare ale ei şi ale soţului ei, care este cetăţean polonez.

Jurnaliştii de la Zeppelin au scris anterior că ONG-ul "Open Dialog", finanţat de controversatul oligarh kazah Muhtar Abliazov, a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon. Organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene.

Deși Maia Sandu a negat că i s-au plătit biletele de avion, într-un interviu, liderul ONG-ului, Ludmila Kozlovska a recunoscut că preşedintele PAS s-a deplasat la Bruxelles pe banii fundației.

Recent, la Varşovia, în cadrul unei dezbateri organizate sub egida OSCE, delegați din mai multe țări au acuzat Open Dialog că face lobby pentru infractori periculoși, că beneficiază de finanțări dubioase și că livrează echipament militar în Donbass.

Mai mult, s-a menționat că sub masca apărării democrației și drepturilor omului, ONG-ul condus de Kozlovska manipulează și folosește informații false pentru a influența deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European.

La sfârșitul lunii august, europarlamentarul român Andi Cristea a solicitat anchetarea surselor de finanțare ale Open Dialog.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu