KOSOVO VA MERGE LA ANTICIPATE. Parlamentul din Priştina a fost dizolvat cu 89 de voturi

Embed:

Parlamentul din provincia separatistă sârbă Kosovo a fost dizolvat în urma votului deputaţilor, care au decis să organizeze alegeri anticipate, după ce luna trecută premierul a demisionat. 

Conform sondajelor, niciun partid nu are şanse să obţină majoritatea pentru a crea un nou guvern. În aceste condiţii, o coaliţie e inevitabilă.

"Prioritatea noastră națională va rămâne aderarea la Uniunea Europeană și relația specială cu Statele Unite ale Americii. Suntem o țară vestică, vom lucra foarte mult pentru a ne transforma economia, vom duce o luptă acerbă cu corupţii, astfel încât Kosovo va intra în UE."

Premierul Ramush Haradinaj a demisionat după ce a fost citat pentru audieri în dosarul crimelor de război comise de gherilele UCK - armata de eliberare din Kosovo - împotriva autorităţilor sârbe la sfârşitul anilor 90. În acea vreme, el era comandantul acestor trupe de gherilă.

Haradinaj a mai demisionat din funcţia de premier în 2005, când a fost pus sub acuzare de Tribunalul ONU pentru Crime de Război pentru fosta Iugoslavie. Fostul premier neagă toate acuzaţiile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu