KOLOMOISKI, INVESTIGAT DE FBI. Ucraineanul este suspectat de spălare de bani în SUA

Embed:

Omul de afaceri ucrainean Igor Kolomoiski este cercetat de Biroul Federal de Investigații al SUA.

Kolomoiski, despre care presa scrie că ar fi susținătorul din umbră al umoristului Vladimir Zelenski - candidat la alegerile prezidenţiale din Ucraina - este suspectat de spălare de bani pe teritoriul Statelor Unite. Avocatul omului de afaceri a declarat că acuzaţiile sunt nefondate.

Igor Kolomoiski locuieşte în prezent în capitala Israelului, Tel Aviv, ceea ce ar putea îngreuna investigaţiile celor de la FBI, deoarece, de cele mai multe ori, autorităţile israeliene refuză solicitările de extrădare. Kolomoiski a fugit din Ucraina după ce a fost acuzat de fraudă masivă comisă la banca pe care o deţinea, PrivatBank.

Pentru a menţine stabilitatea financiară în ţară, banca centrală a Ucrainei a luat decizia de a naționaliza instituţia financiară.

La sfârşitul lunii martie, Igor Kolomoiski a fost inclus pe lista site-ului "Mirotvoreţ", o bază de date cu persoane suspectate de acţiuni îndreptate împotriva statului ucrainean. Printre motivele care au stat la baza acestei decizii sunt: participarea conştientă la destabilizarea vieții social-politice din Ucraina şi discreditarea instituţiilor statului ucrainean.

Presa internaţională a scris în repetate rânduri că Igor Kolomoiski s-ar afla în spatele ascensiunii vertiginoase a actorului Vladimir Zelenski, care a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina. De altfel, anunţarea candidaturii actorului la scrutinul prezidenţial a fost transmisă în direct la postul de televiziune deţinut de Kolomoiski.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu