Klimenko EXPLICĂ de ce Ilan Shor candidează pentru postul de primar al oraşului Orhei

Embed:

Omul de afaceri Ilan Shor candidează la alegerile locale pentru postul de primar al oraşului Orhei pentru că investeşte în dezvoltarea sportului naţional şi a organizat acţiuni de caritate în localitate. Declaraţia a fost făcută de liderul Mişcării "Ravnopravie", formaţiune care l-a propus pe Shor pentru această funcţie.

"Iniţiativa a venit din partea locuitorilor din Orhei. Ei au argumentat că numele său este este renumit în Orhei. De asemenea, Ilan Shor a făcut foarte multe pentru Orhei în ultimii ani. A investit bani în echipa de fotbal. Shor îi ajută şi pe oamenii săraci", a precizat Valerii Klimenko.

Consiliul electoral din Orhei urmează să decidă până în data de 21 mai dacă omul de afaceri va fi înregistrat în cursa electorală. Ilan Shor se află în arest la domiciliu din data de 6 mai. El este învinuit în dosarul creditelor neperformante în valoare de 450 de milioane de euro de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit Codului Electoral, pe durata perioadei electorale, candidaţii nu pot fi traşi la răspundere penală, arestaţi, reţinuţi sau supuşi unor sancţiuni administrative, fără consimţământul biroului electoral care i-a înregistrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu