Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban

Embed:

Preşedintele român, Klaus Iohannis, l-a propus premier tot pe Ludovic Orban.

"Facem următorul pas foarte concret - desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern", a menţionat Klaus Iohannis, după consultările de la Cotroceni.

Menţionăm că Klaus Iohannis a chemat joi la consultări partidele parlamentare pentru nominalizarea unui nou prim-ministru. Primii care au intrat la discuții cu șeful statului au fost liberalii, urmați la distanță de o oră de delegația PSD.

Ludovic Orban a anunțat că el este din nou propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru. PSD în schimb vrea să arate în fața șefului statului că, împreună cu partidul lui Victor Ponta, are majoritate pentru a-și impune în Parlament propriul guvern.

Amintim că Guvernul României a căzut pe 5 februarie. Moţiunea de cenzură împotriva executivului condus de liderul PNL a fost votată de 261 de deputaţi şi senatori din totalul celor 400 de voturi exprimate. Executivul a fost destituit la trei luni după învestire.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urma votului, că vrea alegeri parlamentare anticipate pentru a ieși din impasul politic în care se află țara. El a ţinut să menţioneze că orice coaliție de guvernare care include social-democrații nu va fi admisă de Partidul Naţional Liberal.  

loading...

Lasă un comentariu