Kirstjen Nielsen: SUA ar trebui să fie pregătite pentru noi tentative ale Moscovei de a interveni în alegeri

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a declarat că autorităţile SUA ar trebui să fie pregătite pentru noi încercări ale Moscovei de a interveni în alegerile din Statele Unite, site-ul cotidianului The Hill, potrivit Mediafax.ro.

"Nu cred că există vreo urmă de îndoială în comunitatea de informaţii sau la DHS (Departamentul pentru Securitate Internă - n. red.) că ruşii au încercat să se infiltreze şi să interfereze cu sistemul nostru electoral", a declarat Nielsen la Forumul de Securitate de la Aspen, Colorado.

"Nu cred că există vreo îndoială că au făcut-o şi cred că ar trebui să fim cu toţii pregătiţi - dată fiind această capacitate şi voinţă - că o vor face din nou", a completat şefa Departamentului pentru Securitate Internă.

Întrebată dacă este de acord cu evaluarea serviciile secrete americane că Moscova ar fi încercat să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump, Nielsen a răspuns iniţial că nu văzut dovezi care să indice că ruşii ar fi încercat să "favorizeze în mod particular un partid politic".

Ulterior, oficialul american a precizat că în cadrul campaniei Rusiei de influenţare a scrutinului prezidenţial din 2016 a existat "un efort de ataca anumite partide politice (...) mai mult decât altele".

"Scopul general este de a semăna vrajbă", a adăugat Nielsen.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

La summitul de luni de la Helsinki, Vladimir Putin a confirmat că a dorit ca Trump să câştige alegerile din SUA, însă a negat din nou că Rusia ar fi intervenit în procesul electoral.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a afirmat Donald Trump după întâlnirea de la Helsinki cu liderul de la Kremlin.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine "încrederea în oamenii" lui "din serviciile de informaţii" şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu