Kipchoge, rezultat senzațional! Eliud a alergat cursa clasică de maraton în mai puţin de două ore

Maratonistul kenyan Eliud Kipchoge a stabilit o performanţă senzaţională la Viena. Atletul de 34 de ani a terminat cursa clasică de maraton sub două ore!

În parcul Prater din capitala Austriei al a înregistrat timpul de o oră 59 de minute şi 40 de secunde. Astfel, Kipchoge a devenit prima ființă umană ce reuşeşte să parcurgă cei 42 de kilometri și 195 de metri în mai puţin de două ore.

"Sunt cel mai fericit om după ce am alergat maratonul în mai puţin de două ore. Vreau să inspir oamenii, să le spun că nu există limite pentru fiinţa umană şi că totul este posibil. Aştept ca oamenii din întreaga lume să alerge cursa de maraton în mai puţin de două ore, după această zi", a spus atletul, Eliud Kipchoge.

Totuşi, rezultatul nu va fi recunoscut oficial drept record mondial, deoarece Kipchoge a alergat într-un maraton de tip închis şi a fost ajutat de 41 de așa-ziși "iepuri", care l-au sprijinit pe parcursul cursei.

De fapt, tot atletul kenyan deţine recordul mondial, unul pe care l-a stabilit în 2018, la Maratonul din Berlin. El a parcurs atunci distanţa în două ore 1 minut şi 39 de secunde.

Kipchoge, care şi-a început cariera la 17 ani, a devenit campion olimpic la maraton în 2016 la Rio de Janeiro, dar a cucerit şi câte o medalie de argint şi bronz la Jocurile Olimpice din 2008 şi, respectiv, 2004 în cursele de 5000 de metri.

Lasă un comentariu