Kim Jong-un respinge negocierile de pace cu Coreea de Sud și lansează alte două rachete

Kim Jong-un a respins, vineri, noi discuții cu Coreea de Sud privind demilitarizarea și a emis un comunicat în care arată că Phenianul este vinovat pentru acțiunile sale. 

Mesajul liderului nord coreean vine ca răspuns la un discurs susținut de președintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, joi. În mesajul susținut cu ocazia aniversării eliberării Coreei de sub ocupaţia japoneză (1910-1945), Moon a declarat că obiectivul său este „realizarea păcii şi unificarea până în 2045”, în pofida faptului că mandatul prezidenţial unic pentru care a fost ales se termină în 2022. Între timp, vineri dimineață, Coreea de Nord a testat două rachete în mare în largul coastei sale de est, a spus armata sud-coreeană, scrie libertatea.ro.

Este al șaselea astfel de test în mai puțin de o lună. Lansarea s-a făcut din apropiere de Tongchon, un oraş din provincia Kangwon, situat în sud-estul Coreei de Nord, şi au căzut în Marea de Est.

Kim Jong Un a declarat la începutul lunii august că aceste teste reprezintă „un avertisment solemn” adresat Coreei de Sud şi Statelor Unite ca răspuns la manevrele lor militare comune, pe care Phenianul le dezaprobă.

Lasă un comentariu