Kim Jong Un l-a omagiat pe bunicul său, la 25 de ani de la moartea acestuia

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, l-a omagiat luni, cu prilejul a 25 de ani de la moarte, pe bunicul său, fondator al statului nord-coreean, Kim Ir Sen, vizitând Palatul Soarelui Kumsusan din Phenian, unde se află rămăşiţele îmbălsămate ale acestuia şi ale tatălui său, Kim Jong Il, decedat în 2011, scrie agerpres.ro.

Kim Jong Un a fost însoţit de persoane din conducerea regimului precum Choe Ryong Hae sau preşedintele onorific al ţării, Kim Jae Ryong.

Televiziunea naţională KCTV a prezentat imagini ale vizitei la mausoleu, cu steaguri în bernă şi cu un minut de reculegere însoţit de sunetul unei sirene păstrat în întreaga ţară la ora locală 12:00.

Kim Ir Sen, care a fondat Coreea de Nord cu asistenţă sovietică în 1948, a murit în urma unui atac de cord pe 8 iulie 1994.

Principalul ziar al ţării, Rodong, i-a îndemnat pe oameni să întărească autarhia promovată iniţial de Kim Ir Sen şi a vorbit de "forţe ostile" care împiedică progresul economiei nord-coreene.

După dezacordul cu SUA de la summitul de la Hanoi, din februarie, privind denuclearizarea, Phenianul a insistat asupra autarhiei în faţa perspectivei ca sancţiunile economice stricte împotriva sa să rămână în vigoare cel puţin pe termen scurt şi mediu.

Cu toate acestea, perspectivele de dialog s-au îmbunătăţit după ce Kim Jong Un şi preşedintele american, Donald Trump, au avut o întâlnire neaşteptată săptămâna trecută la frontiera intercoreeană în care au convenit să reia reuniunile de lucru în vederea ajungerii la un viitor acord asupra dezarmării.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu