Kim Jong Un a lăudat Coreea de Sud despre care a spus că este foarte impresionantă

Embed:

Cele două Corei pare că au luat calea reconcilierii. Liderul de la Phenian, Kim Jong Un a lăudat ţara vecină, despre care a spus că este foarte impresionantă. Preşedintele comunist a anunţat că vrea să continue îmbunătăţirea dialogului cu Seulul. Declarațiile au fost făcute după reîntoarcerea unei delegații de oficiali nord-coreeni de la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.   

Kim Jong Un s-a arătat vizibil mulțumit de raportul prezentat de aceștia la întoarcerea la Phenian și a transmis mulțumiri Seulului pentru primirea specială, potrivit agenției de presă KCNA. Numărul unu nord-coreean a precizat detaliat direcția pe care țara sa trebuie să o ia pentru a îmbunătăți relațiile din peninsulă și a cerut consilierilor săi să ia măsuri practice în acest scop. 

Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang au favorizat o destindere spectaculoasă între cele două Corei, aflate încă în război, după doi ani de tensiuni extreme. Sâmbătă, președintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a întâlnit la Seul cu delegația Coreei de Nord, din care făcea parte și sora liderului de la Phenian, Kim Yong-nam. Aceasta este prima membră a dinastiei aflate la putere în Nord care a pășit pe teritoriul vecinei din Sud de la sfârșitul războiului din Coreea.

Președintele onorific Kim Yong-Nam, cel mai înalt demnitar nord-coreean care a vizitat Sudul până acum, a fost și el prezent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu