Kievul recunoaşte că nu poate garanta buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale în estul ţării

Embed:

Guvernul de la Kiev recunoaşte că nu va putea garanta buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale de duminică în unele regiuni din estul ţării. Oficialii acuză separatiştii proruşi de comiterea unor acţiuni bandideşti menite să împiedice organizarea scrutinului.

"Nu inducem pe nimeni în eroare şi realizăm faptul că, ţinând cont de cât de mare este teritoriul regiunilor Doneţk şi Lugansk, nu este posibil să organizăm normal alegerile. Secţiile de votare au fost atacate, au fost furate ştampile, unii şefi ai comisiilor electorale au fost răpiţi", a declarat ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

Cu toate acestea, premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a avertizat separatiştii că orice încercare de a împiedica buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale va eşua. Oficialul a adăugat că trupele sunt pregătite să facă faţă provocărilor.

"Ne vom asigura ca toţi cetăţenii să poată lua parte la procesul electoral. Orice încercare a teroriştilor din Lugansk şi Doneţk de a perturba desfăşurarea alegerilor prezidenţiale este condamnată la eşec", a precizat Arseni Iaţeniuk.

Luni, Ministerul de Interne a prezentat unele concluzii preliminare ale anchetei incendiului din Odesa, soldat cu moartea a 32 de oameni. Kievul afirmă că victimele au fost otrăvite cu cloroform. Urmează a fi stabilit cine a adus substanţa chimică în Casa Sindicatelor şi ce cantităţi au fost utilizate.

50 de suspecţi au fost deja arestaţi, iar alţi 22 sunt daţi în urmărire. Tot ieri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un ordin privind retragerea trupelor de la frontiera cu Ucraina. De cealaltă parte, NATO şi ai Pentagonul susţin că, deocamdată, nu există dovezi care ar confirma aceste informaţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu