Kievul este ameninţat cu un război de proporţii. Insurgenţii anunţă un PLAN ÎNDRĂZNEŢ

Separatiştii din aşa-zisa "Republică Populară Doneţk" au refuzat definitiv să participe la orice negocieri pentru pace. Anunţul vine din partea liderului separatist, Alexandr Zaharcenco, transmite Ria Novosti, citată de unian.net.

"Nu mai dorim să vorbim despre niciun fel armistiţiu. Să vedem cum va reacţiona Kievul. Cei de acolo nu înţeleg că noi putem înainta pe trei fronturi simultan", a spus el.

Zaharcenko a adăugat că "nu vor mai fi nici un fel de armistiţii. Vor fi doar schimburi de prizonieri, pentru noi nu trebuie să ne lăsăm combatanţii în voia sorţii".

Liderul prorus, şi-a anunţat de asemenea intenţia de a captura pe deplin regiunea Donețk.

"Vom "bate" până când vom ajunge la granița regiunii Donețk. Dacă voi vedea şi un pericol din partea care o avem deja sub control, voi distruge ori ameninţare şi de acolo", a adăugat acesta.

Pe de altă parte, militarii ucraineni anunţă că în zona operaţiunii antitero au fost construite două linii de apărare, iar a treia va trece la limita frontierei administrative cu regiunile Doneţk şi Lugansk. 

Insurgenții au intensificat luptele în estul Ucrainei după sărbătorile de Crăciun. Totodată, a crescut dramatic numărul de atacuri ale pozițiilor armatei ucrainene.

Numai în Doneţk a fost omorâţi zeci de civili. Atacul cel mai grav a avut loc într-un cartier din Donețk, unde 13 civili au fost uciși de obuze care au lovit o staţie de troleibuz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu