Kievul anunţă o înţelegere cu Bucureştiul în privinţa Tiraspolului. REACŢIA Ninei Ştanski

România şi Ucraina au convenit ca să facă tot ce le stă în putere astfel încât Transnistria să fie reintegrată în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, după întâlnirea de la Kiev cu liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, anunţă Interfax.

"O atenţie aparte am acordat evenimentelor din Republica Moldova, în particular celor din regiunea transnistreană, şi am convenit să ne coordonăm acţiunile în privinţa Transnistriei", a declarat Poroşenko.

Liderul de la Kiev a subliniat că această acţiune va contribui la dezgheţarea conflictului şi va ajuta Moldova suverană şi independentă să-şi restabilească integritatea sa teritorială şi să reintegreze regiunea transnistreană.

Reacţia şefei departamentului de externe de la Tiraspol nu s-a lăsat aşteptată. "Cineva vrea "să dezgheţe conflictul?", a comentat vestea Nina Ştanski. 

Potrivit Agerpres, președintele României, Klaus Iohannis, efectuează marți o vizită oficială la Kiev, unde a avut întrevederi cu șeful statului Ucrainean, Petro Poroșenko, și urmează să aibă întâlniri cu premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, și cu președintele Radei Supreme, Volodimir Groisman.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu