Kievul acuză Federaţia Rusă că le-a oferit separatiştilor peste 100 de unităţi de tehnică militară în ultimele trei zile

Embed:

Rusia îşi continuă incursiunea pe teritoriul Ucrainei. Oficialii de la Kiev spun că, în ultimele trei zile, convoaie cu cel puţin 100 de unităţi de tehnică militară din Rusia, inclusiv tancuri, au intrat în estul separatist al ţării, acolo unde, în urma confruntărilor de astăzi, încă doi soldaţi ucraineni şi trei civili au murit.

Ministerul de Externe de la Kiev acuză Federaţia Rusă de acordarea sprijinului militar separatiştilor. Potrivit autorităţilor ucrainene, cel puţin 30 de tancuri, aproape 10 sisteme de rachete şi 500 de mercenari ruşi au intrat pe teritoriul Ucrainei prin punctele de control IzvArino şi NovoazOvsk.

În IlovAisk au ajuns 12 vagoane încărcate cu muniţie.  În acest context, ministrul german de Externe a avut o întrevedere cu omologul său de la Moscova, Serghei Lavrov. După discuţii,  Frank-Walter Steinmeier a declarat că nu există nicio şansă pentru detensionarea situaţiei.

"Nu există niciun motiv pentru a fi optimişti în această situaţie. Suntem încă departe de o soluţie", a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesităţii de a organiza negocieri directe cu forţele separatiste, însă premierul Ucrainei a respins categoric această iniţiativă şi a acuzat Rusia de încearcarea de a repeta scenariul din regiunea separatistă georgiană Abhazia.

"Nu vom participa la negocieri directe cu mercenarii voştri. Dacă vreţi pace, respectaţi acordul de la Minsk", a declarat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

Anterior, Kievul a invitat Moscova la o rundă de negocieri pe tema soluţionării conflictului din estul Ucrainei. Propunerea a venit după ce NATO a denunţat o consolidare militară în estul Ucrainei şi la frontiera cu Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu