Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat pentru omor şi şantaj, a ieşit din închisoare

Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat pentru omor şi şantaj, a ieşit mai devreme din închisoare. Prin decizia instanţei de judecată, pedeapsa acestuia i-a fost redusă fapt care a dus şi la eliberarea acestuia.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a putut preciza cu cât anume a fost redusă pedeapsa, dar a declarat că a contestat decizia la Curtea de Apel.

Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de purtătorul de cuvânt al ANP, Oleg Pantea.

În 2017, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au respins apelul avocaților lui Şoltoianu, şi i-au menţinut în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău prin care sportivul a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

În 2011, Ion Şoltoianu l-a împuşcat mortal la o terasă din Capitală pe fostul poliţist Ion Stratulat, ginerele generalului Nicolae Alexei. Imediat după aceasta Şoltoianu a fugit din Chişinău, dar a fost reţinut în Varniţa.

Şoltoianu a mai fost găsit vinovat, că prin ameninţări, a impus o persoană să transcrie pe numele unui intermediar o parte din acţiunile firmei sale, dar şi apartamentul.

Sportivul a mai fost condamnat pentru că deţinea ilegal două pistoale şi un amortizor. Prima instanţă l-a condamnat pe Şoltoianu la 14 ani de detenţie. În 2016 pedeapsa i-a fost redusă cu doi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu