Kia prezintă modelul K9, înrudit cu Hyundai Genesis FOTO

Kia a prezentat primele fotografii oficiale cu noul model denumit pentru piaţa coreeană K9. Versiunea care va fi comercializată în Europa va avea un alt nume, dar acesta va fi anunţat în viitorul apropiat.

Cei de la Kia spun că au ales litera K nu doar pentru faptul că face referire la ţara de origine a mărcii, dar şi pentru faptul că are o trimitere la cuvântul grecesc Kratos (care semnifică putere, dominaţie, stăpânire) şi la termenul care sugerează dinamică şi activitate.

Lăsând la o parte analiza semantică, K9 este primul sedan de clasă mare al companiei Kia cu tracţiune pe puntea spate. Designul exterior al modelului Kia K9 împrumută o parte dintre elementele pe care le-ai văzut la conceptele mai recente, cum ar fi de exemplu GT, dar poate să te trimită cu gândul şi la unele maşini care ies de pe liniile de producţie ale unor producători bavarezi.

Momentan, Kia nu a oferit informaţii în privinţa motorizărilor pentru K9, dar având în vedere că modelul este înrudit cu Hyundai Genesis, sub capotă s-ar putea afla un motor benzinar V6 de 3.8 litri/4.6 litri sau o unitate V8 de 5.0 litri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu