Kia introduce versiuni micro-hibrid pentru Sportage și Ceed

Sud-coreenii de la Kia sunt preocupați de extinderea și dezvoltarea gamei lor electrice, odată cu apariția unor norme mai stricte privind reducerea emisiilor de CO2 la nivel european.

Producătorul asiatic a început deja să ofere versiuni electrice pentru modelele sale, cum ar fi Kia Soul EV, și, în plus, se gândește la același tratament pentru noul Stonic. De asemenea, să nu uităm că pe drum se mai află și SUV-ul electric Kia Niro EV, potrivit automarket.ro.

În plus, Kia a anunțat că va introduce versiuni micro-hibrid pentru modelele Sportage și Cee’d, tehnologia fiind luată în calcul și pentru Niro EV.

"În Europa există cerere pentru tehnologia mild-hybrid, așa că ne concentrăm la asta pentru modelul Sportage, cât și pentru viitoarea generație Cee’d", a declarat Woong Chul Yang, vicepreședintele Hyundai Motor Group (proprietarul Kia).

Versiunea micro-hibrid presupune o baterie care va stoca surplusul de energie pentru alimentarea unor consumatori precum radio-ul sau aerul condiționat.

Până în 2025, Kia promite 16 modele noi electrificate (electrice sau hibride), precum și introducerea unor vehicule autonome de Nivel 4 în cadrul "orașelor inteligente" (până în 2021).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu