Kia GT Concept ar putea primi o versiune de serie ce va rivaliza cu Audi A7, BMW Seria 5 GT sau Porsche Panamera

Kia GT a fost prezentat drept conceptul unei posibile variante coupe cu patru uși. Se pare că marca din Coreea este pusă pe treabă și o variantă de serie este deja în pregătire și va fi lansată pe piața nord-americană, scrie automarket.ro.

Kia GT Concept a fost prezentat în anul 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt. O idee îndrăzneață cu forme agresive, acest concept propunea un posibil model de serie coupe cu patru uși. La acea vreme a rămas doar un concept, dar numele Kia GT a reapărut ca viitor model de serie. Conform jurnaliștilor de la Edmunds, Kia va produce în serie acest coupe cu patru portiere și va intra în competiție directă cu modele Audi A7, BMW Seria 5 GT sau Porsche Panamera.

Dacă versiunea de serie Kia GT va păstra caracteristicile conceptului prezentat în 2011, atunci vom avea un coupe cu patru uși propulsat de un motor V6 de 3.3 litri și 390 CP și tracțiune spate. Puterea va fi transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte.

Acesta ar trebui să fie lansat pe piața din Statele Unite la finalul anului 2016. Informația a fost confirmată de către oficialii grupului Kia la Salonul Auto de la Paris.

Kia GT vrea să atragă clienții ce caută o imagine sportivă și va împrospăta gama de modele pentru piața americană, acolo unde Kia oferă și modele de dimensiuni mari: Cadenza și K900.

Deși inițial acest model va fi lansat în America de Nord, ulterior va di oferit și îi Europa alături de o motorizare diesel. De asemenea, portierele spate cu deschidere inversă folosite pentru conceptul din 2011 nu vor ajunge, cel mai probabil, pe modelul de serie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu