Kia aduce un concept radical la Frankfurt

Kia va prezenta la Frankfurt un concept deosebit, ce prefigurează noua direcţie de design la constructorul din Coreea de Sud, făurită la studiourile din Frankfurt, scrie automarket.ro.

Coreenii de la Kia au prezentat o imagine a conceptului pe care îl vor prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul este o berlină cu siluetă de coupe şi are tracţiune spate, iar scopul său în viaţă este de a-i ajuta pe cei de la Kia să exploreze segmente noi pe piaţă şi pentru a-şi dovedi capacităţile de a construi vehicule avantgardiste. Pentru moment, conceptul misterios al celor de la Kia nu are niciun nume, dar surse din cadrul mărcii au declarat pentru englezii de la Autocar că respectivul model are platformă de Hyundai Genesis şi este echipat cu un motor V8.

Conceptul a fost desenat la studiourile Kia din Frankfurt şi prezintă un mesaj puternic despre intenţiile de viitor ale coreenilor. Vehiculul ne arată o nouă direcţie de design care va fi abordată în următorii ani de constructorul sud-coreean cu Peter Schreyer la conducerea departamentului de design. Fostul designer Audi a declarat că "maşina este o declaraţie puternică din partea Kia şi vrem să arătăm că suntem gata să mergem mai departe "pe repede-înainte" la următorul capitol".

Primele imagini teaser ale acestui model ne prezintă noua grilă faţă a celor de la Kia, prezentă şi pe alte modele din gamă de când a preluat Schreyer conducerea departamentului de design, alături de o serie de forme puternice, un profil sculptat şi un posterior atractiv. Linia plafonului este înclinată delicat, prezentând o siluetă ce aminteşte de un coupe. Oficialii companiei insistă pe faptul că acest vehicul este doar un concept pentru moment şi că nu are intenţia imediată de a pătrunde pe un segment dominat de constructorii germani de automobile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu