Kenneth Branagh și Anna Friel au fost nominalizați la International Emmy Awards 2017

Kenneth Branagh și Anna Friel au fost nominalizați miercuri la categoriile "cel mai bun actor" respectiv "cea mai bună actriță" la ediția din acest an a premiilor International Emmy.

Artistul britanic de origine nord-irlandeză a fost nominalizat pentru rolul interpretat în serialul polițist "Wallander", iar actrița engleză pentru interpretarea sa din serialul "Marcella", produs de ITV și Netflix, informează site-ul revistei Variety, potrivit Agerpres.ro.

Kevin Spacey ("House of Cards") și Emilio Azcarraga Jean, patronul postului Televisa, vor fi recompensați cu premii speciale la gala International Emmy Awards 2017, ce va avea loc la New York pe 20 noiembrie.

Kenneth Branagh ("Wallander" — Marea Britanie) va concura la categoria "cel mai bun actor" cu Julio Andrade ("Um Contra Todos" — Brazilia), Zanjoe Marudo ("Maalaala Mo Kaya" — Filipine) și Kad Merad ("Baron Noir" — Franța).

La categoria "cea mai bună actriță" vor concura Anna Friel ("Marcella"—Marea Britanie), Adriana Esteves ("Justiça" — Brazilia), Sonja Gerhardt ("Ku'damm 56" — Germania) și Thuso Mbedu ("Is'thunzi" — Africa de Sud).

Mult râvnitul trofeu atribuit în cadrul categoriei "cel mai bun serial dramatic" va fi disputat de patru producții: "Wanted" (Australia), "Justica" (Brazilia), "Mammon II" (Norvegia) și "Moriboto: Guardian of the Spirit" (Japonia).

La categoria "cel mai bun serial de comedie" au fost nominalizate producțiile de televiziune "Alan Partridge's Scissored Isle" (Marea Britanie), "Callboys" (Belgia), "Rakugo The Movie" (Japonia) și "Ta No Ar: a TV na TV" (Brazilia).

La categoria "cel mai bun documentar" vor concura "EXODUS: Our Journey to Europe" (Marea Britanie), "The Phone of the Wind: Whispers to Lost Families" (Japonia), "Le Studio de la Terreur" (Franța) și "Tempestad" (Mexic).

La categoria "cel mai bun serial în format scurt" au fost nominalizate următoarele producții: "Ahi Afuera" (Argentina), "The Amazing Gayl Pile" (Canada), "Crime Time" (Brazilia) și "Familie Braun" (Germania).

Trofeul pentru "cea mai bună telenovelă" va fi disputat între serialele "30 Vies — Isabelle Cousineau" (Canada), "Kara Sevda" (Turcia), "Totalmente Demais" (Brazilia) și "Velho Chico" (Brazilia).

La categoria "cel mai bun lungmetraj/ miniserie TV" vor concura producțiile "Alemao" (Brazilia), "Ne m'abandonne pas" (Franța), "Reg" (Marea Britanie) și "Tokyo Trial" (Japonia).

Postul de televiziune Globo din Brazilia a primit cele mai multe nominalizări și va concura la categoriile "cel mai bun lungmetraj/miniserie TV", "cel mai bun serial dramatic", "cea mai bună telenovelă", "cea mai bună actriță" și "cel mai bun serial de comedie".

NHK, postul național de televiziune din Japonia, a obținut la rândul său o performanță remarcabilă și va concura la cinci categorii, iar postul american Fox a fost nominalizat la trei categorii.

În total, 18 țări sunt reprezentate în nominalizările din acest an. În clasamentul pe țări, cele mai multe nominalizări au fost primite de Brazilia, care este urmată de Marea Britanie, Japonia și Franța.

Premiile International Emmy sunt atribuite de International Academy of Television Arts & Sciences.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu