Kaufland VINE în Moldova. Intenţiile şi angajamentele făcute de şeful reţelei de magazine

Embed:

Reprezentanţii companii germane Kaufland vin cu noi detalii despre intenţia de a investi în ţara noastră. În cadrul Forumului Economic "Republica Moldova în noul context regional", şeful reţelei Kaufland România, Gabriel Vinte, a declarat că până la sfârşitul anului viitor, vor deschide în Moldova mai multe magazine. Mai mult, investitorii vor construi şi staţii de încărcare pentru mașini electrice. 

Primele magazine "Kaufland" vor apărea în Capitală. "Sperăm să ajungem şi la deschiderea magazinelor, ne vom concentra în primul rând pe Chişinău, vrem să deschidem la sfârşitul anului viitor dacă nu întâmpinăm probleme cu autorizaţiile", a spus Vinte.

Odată cu deschiderea magazinelor vor fi create şi sute de locuri de muncă.

"Vom ajunge în final la 500 de noi angajaţi în cadrul companiei, când vom avea reţeau completă. În România suntem singurul retail certificat ca top employer, vrem acelaşi principii şi aceleaşi condiţii decente să le aplicăm aici în Republica Moldova", a spus Vinte.

La fel ca şi în România, fiecare magazin va avea o staţie de încărcare rapidă pentru mașini electrice, iar câteva organizaţii de la noi vor primi în dar de la companie câteva electromobile. Totodată, investitorii intenţionează să desfăşoare şi mai multe campanii sociale.

"În septembrie la final vom organiza "Lets do it, Moldova". În România, ultimul eveniment "Lets do it, Romania" a strâns 300.000 de voluntari care au făcut curăţenie în spaţiile verzi, cuplat cu o campanie de educare în şcoli ceea ce înseamnă responsabilitate faţă de mediul înconjurător", a spus Gabriel Vinte.

Anterior, reprezentanţii "Kaufland" au declarat că până în anul 2020 planifică să deschidă şase magazine în Chișinău, valoarea investiției ridicându-se la 60 de milioane de euro.

"Kaufland" este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, cu peste 200.000 de angajați. Aceasta deține peste o mie de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu