Kaspersky Lab a dat în judecată Administrația Trump pentru că a interzis anti-virusul său în agențiile guvernamentale

Embed:

Compania rusă Kaspersky Lab a dat luni în judecată administrația Trump, la un tribunal federal din Statele Unite, pentru că guvernul american a privat-o de un drept prin interzicerea utilizării softului său anti-virus în agențiile guvernamentale, transmite Reuters, citată de news.ro.

Procesul este cel mai recent efort al Kaspersky Lab de a respinge acuzațiile că ar fi sub influența Kremlinului, scrie hotnews.ro.

Departamentul american pentru securitate internă (DHS) a emis o directivă, în septembrie, adresată agențiilor civile, prin care le-a ordonat să elimine softul Kaspersky Lab din rețelele lor informatice, în termen de 90 de zile.

Ordinul a survenit în contextul îngrijorării în creștere a oficialilor americani potrivit cărora softul ar putea permite spionajul rus și ar fi un pericol pentru securitatea națională.

Președintele Donald Trump a semnat săptămâna trecută legea care interzice utilizarea softului Kasperky Lab în agențiile civile și americane.

Kaspersky Lab a negat în repetate rânduri că ar avea legături cu vreun guvern și a susținut că nu ar ajuta vreun guvern să spioneze cibernetic.

Într-o încercare de a răspunde suspiciunilor, compania a anunțat în octombrie că va pune la dispoziție codul sursă pentru sofware-ul sau și pentru viitoarele actualizări ale acestuia unor părți independente.

Oficialii americani au spus că această propunere, deși binevenită, nu este suficientă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu