Kaspersky: Apple e cu 10 ani în urma Microsoft la securitate

Asta o să doară: deşi înţelepciunea populară este ca Mac-urile sunt mult mai sigure faţă de Windows, Eugene Kaspersky, directorul firmei de securitate cu acelaşi nume, spune că realitatea e fix pe dos, noteauă renne.ro.

"Cred că Apple e cu 10 ani în urma Microsoft în termeni de securitate", a spus Kaspersky. Dar asta e doar începutul. El a adăugat că a fost mereu posibil să scrii malware pe Mac dar abia acum criminalii cibernetici au descoperit că e o zonă interesantă. Desigur, asta se întâmplă după ce Apple a înregistrat creşteri continue ale livrărilor de iMac sau MacBook, numărul acestora ajungând să fie acum de ordinul zecilor de milioane în lume.

De exemplu, malware-ul Flashback a infectat recent circa 650.000 de Mac-uri, iar un raport al Sophos arată ca 20% din Mac-uri sunt infectate cu malware de Windows şi doar 2,7% poarta malware specific pentru OS X. "Bun venit în lumea Microsoft, Mac. E plin de malware", spune el.

Sistemele sau programele Microsoft sunt gaura de securitate şi magnet de viruşi. Problema Apple este că acum hackerii încep să îi dea o mai mare atenţie. Ţineţi minte că acum mulţi ani Microsoft a cumpărat antivirusul GeCAD, transformat ulterior în Microsoft Security Essentials.

Apple, în schimb, a reacţionat fix ca producătorii de telefoane Android: nefiind obişnuită să repare găurile de securitate din propriile softuri sau sisteme de operare, şi-a lăsat utilizatorii să înfrunte problema de capul lor sau s-a urnit cu greu.

În acelaşi mod, producătorii de gadgeturi Android se văd doar ca nişte companii hardware şi cu greu se mişcă să furnizeze propriilor clienţi ultimele update-uri pentru sistemul de operare Android.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu