Kaká şi-a pus ghetele în cui. Brazilianul şi-a anunţat retragerea la 35 de ani

Unul din emblematicii fotbalişti brazilieni ai noului mileniu, Ricardo Santos Leite zis ”Kaká”, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 35 de ani.

Ultimul club al lui Kaká a fost Orlando City, de care sud-americanul s-a despărţit toamna trecută după ce i-a expirat contractul. Kaká avea un salariu de 7 milioane 300 de mii de dolari pe sezon şi era cel mai bine plătit fotbalist din Major Soccer League.

Până a ajunge în Statele Unite, Kaká a avut o carieră de-a dreptul impresionantă.

A fost format la FC Sao Paulo, unde a jucat până la vârsta de 21 de ani. În 2003 a fost achiziționat de AC Milan, în tricoul căruia a petrecut 6 stagiuni în Serie A și a plecat, pentru 56 de milioane de euro, la Real Madrid, unde a jucat 4 ani, înainte de a reveni pentru încă un an la ”rosso-neri”. În urmă cu 10 ani a cucerit Balonul de Aur. De atunci, doar Cristiano Ronaldo și Messi și-au împărțit acest trofeu.

Mai mult, Kaká se poate lăuda cu alte trofee importante. Este campion mondial cu naționala Braziliei la ediția din 2002, campion al Italiei cu AC Milan și campion al Spaniei cu Real Madrid, a câștigat Liga Campionilor și campionatul mondial al cluburilor.

Doar Bobby Charlton, Gerd Muller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo și Ronaldinho au mai câștigat în carieră Campionatul Mondial, Liga Campionilor, dar au luat și "Balonul de Aur".

În tricoul naţionalei Braziliei, Kaká a marcat 29 de goluri în 92 de meciuri.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu